Al onze servers voor gedeelde (VPS) hosting diensten kennen een zorgvuldig uitgewerkte configuratie om u maximale betrouwbaarheid, uptime en exposure te kunnen bieden. Om u een indicatie te geven van de serveropstelling die wij doorgaans gebruiken:


De servers gebruikt voor shared hosting worden standaard geïnstalleerd met CentOS 5, een Linux distributie die ons nog nooit in de steek heeft gelaten. Daarop wordt een DirectAdmin instalatie uitgevoerd. DirectAdmin is wat ons betreft één van de meest geschikte en krachtige controlepanelen voor webhosting toepassingen met een zeer gebruikersvriendelijke interface, veel community-support en documentatie. Daarop zijn weer verschillende pakketten geïnstalleerd, voornamelijk ten behoeve van de veiligheid van de server en het weren van SPAM in onze mailbox en die van onze klanten.

Voor virtualisatie en VPS diensten wordt gebruik gemaakt van Virtuozzo. Virtuozzo is één van de meest krachtige, efficiënte en uitgebreide virtualisatie pakketten die tegenwoordig bestaan.

Al met al levert dit een goede basis op om uw website dag en nacht aan (potentiële) klanten te kunnen tonen.